Guardar Veure els 3 gadgets utilitzats

Comparativa de Talladors en Espiral

Compartir
Tècniques - Trucs i consells-9

Comparativa de Talladors en Espiral

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 3 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

A l'hora de tallar les verdures en espiral hi ha multitud d'estris, molts d'ells semblants entre si que de vegades ens fan dubtar de quin serà el més apropiat per a nosaltres.

En Gadgets & Cuina rebem molts dels dubtes que us sorgeixen amb aquest tipus de talladors, així que hem reunit l'experiència dels nostres tallers i hem realitzat una prova amb els talladors en espiral que tenim a la vostra disposició a les nostres botigues.

Hem triat la pastanaga, el cogombre i el carbassó com les verdures que més comunament s'utilitzen a casa per tallar en espiral.

Cal tenir en compte que cal utilitzar els talladors amb forma cònica com si fossin una maquineta. A l' col·locar la verdura perpendicular a l' orifici i girar com una maquineta és quan obtenim les espirals llargues i consistents.

Comencem amb el carbassó:

Podem observar que els talladors que millor funcionen per al carbassó són el de OXO i el SPIRALFIX, tots dos amb la fulla plana, que ens ajuda a reduir la minva de producte sencer (el tros de verdura del qual no en podem treure més espirals perquè no podem manipular).
Els que pitjor resultat ens donen són el de MICROPLANE i el de TRIANGLE, amb els quals obtenim molta minva de producte sencer.

La pastanaga:


Amb la pastanaga els que millor rendiment ofereixen tornen a ser OXO i SPIRALFIX, amb el matís que SPIRALFIX no és l'estri més còmode per a verdures molt estretes, ja que cal col·locar la verdura amb cura en el punxa perquè no se surti.
El pitjor puntuat en aquest cas és microplane ja que aprofita poc la pastanaga i encara que té un orifici més petit per verdures estretes, el resultat és una tira fina que no té textura ni aporta volum.

Finalment, el cogombre:

Aquí el guanyador és SPIRALFIX. Cal tenir en compte que el cogombre és una verdura que perd molta aigua i per tant, és més difícil obtenir una espiral perfecta. Amb SPIRALFIX tenim una mica de minva en espirals (espirals que no queden molt llargues, són més una juliana fina) però obtenim més quantitat d'espirals que amb la resta i en exercir la pressió mitjançant la maneta, no aixafem el cogombre traient-li l'aigua.

El pitjor parat en aquest cas seria el SPIRELLI, ja que en manipular la verdura la aixafem molt, i el resultat són unes tires amb poc volum.

A nivell de manipulació, ús i neteja de l'estri:

És important netejar amb cura tots aquests estris, ja que al disposar de tantes fulles petites és fàcil tallar-se. Recomanem la neteja dels talladors en espiral amb aquest set de raspalls per a neteja en profunditat.

I després de totes les proves, us preguntareu, amb quin ens quedem?
Si bé és cert que cada tallador té avantatges i inconvenients, per Gadgets & Cuina el tallador més versàtil i pràctic per la seva petita mida és el de OXO. Aquest tallador aprofita bé les verdures, és còmode d'utilitzar i no ocupa molt espai, per tant és el nostre guanyador en la comparativa.

3 Gadgets utilizats a la tècnica