Guardar

Pas a pas per envasar al buit

Compartir
Tècniques - Trucs i consells

Pas a pas per envasar al buit

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 0 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En aquest post expliquem com envasar al buit a casa, en aquest cas amb la màquina d'envasar al buit Sous Vide.

  1. En primer lloc, triarem la borsa adequada per envasar. Val dir que hi ha diferents tipus de borsa (cocció o només envasat) i hem de triar en funció de l'ús que anem a donar-li.
    Quant a la mida, podem triar entre bosses de diferents mides o bobines de 28cm x 6 m, per tallar en funció de la necessitat del moment i utilitzar el plàstic just.
  2. Abans d'introduir l'aliment en la borsa, el salpebrem tenint en compte que els sabors es respecten molt en la cocció al buit pel que les espècies seran necessàries en menor quantitat que en una cocció tradicional.
  3. Quan anem a introduir l'aliment en la borsa, és important que la boca de la borsa quedi completament neta per assegurar un segellat perfecte. Per evitar problemes, doblarem la vora de la borsa abans de omplir-la.

    En aquest moment podem aprofitar a introduir elements amb els que vulguem aromatitzar la peça (pell de cítrics, espècies senceres, all, llorer...). Un cop estigui tot a l'interior podem desdoblar la borsa.
  4. És el moment d'envasar. Endollem la màquina d'envasar al buit a la xarxa i observem que s'encenen al lateral uns pilots en verd.
  5. Obrim la tapa de la màquina i col·loquem la borsa tenint cura de que les dues pestanyes de la cadena de buit la subjecten.
  6. En el comandament lateral de la màquina, i fent clic en els botons SPEED (canvi entre velocitat Normal i Gentle, per a productes delicats) i FOOD (canvi entre Dry per aliments sense humitat i Moist per a aliments amb un cert grau d'humitat) seleccionem la manera en que volem envasar.
    És important recalcar que aquesta màquina no està pensada per envasar líquids solament, ja que en aspirar l'oxigen el líquid entraria a la màquina espatllant-la.
  7. El botó CANCEL serveix per aturar durant l'envasament si tenim algun problema.
    El botó SEAL ONLY serveix només per termosellar sense envasar al buit, per quan fem servir bobines de borsa. En aquest cas tancaríem la tapa de la màquina i premeríem el botó immediatament.
    El botó RELEASE serveix per a quan volem obrir la tapa després que la màquina hagi envasat.
  8. Tanquem la tapa de la màquina i premem en els dos extrems amb la mà fins sentir un clic, que ens indica que s'ha tancat completament i que comença a envasar.
  9. Durant l'envasat, que dura uns segons, observarem com s'encén un pilot verd allargat en senyal que està extraient l'oxigen, i com canvia a vermell quan està segellant.
  10. Si estem envasant un aliment que tingui humitat, és imprescindible observar la bossa durant tot el procés d'envasat, i si veiem que el líquid de la borsa corre el risc d'arribar a la màquina parem el programa prement el botó CANCEL. Aquest pas és capital, ja que si entra aigua a la màquina aquesta es fa malbé.
  11. En acabar d'envasar, el pilot allargat s'apagarà i deixarà de fer soroll. És el moment de prémer el botó RELEASE per obrir la tapa i treure la bossa.
  12. Ens fixem que l'envasat sigui correcte, observant que s'hagi extret l'oxigen completament i que el segellat estigui complet, sense interrupcions ni bombolles.