Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Decorar Galetes amb glaça

Compartir
Tècniques - Pastisseria decoració

Decorar Galetes amb glaça

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Has fet galetes i vols personalitzar-les? A continuació descrivim pas a pas tot el que necessites (gadgets inclosos!) per decorar galetes amb glaça fàcilment a casa.

Elaboració de la glaça. Kitchen aid amb pala (o robot de cuina similar) o bé batedor de varetes (si no tenim robot i anem a fer-la a mà) i espàtula llengua de silicona.

Batem 15 g d'albúmina amb 500 g de sucre glace uns 3 minuts per integrar bé en la Kitchen Aid o a mà amb el batedor de varetes i un bol de cuina.


Afegim després 80 ml d'aigua i batem a velocitat baixa 5-10 minuts. Comprovar que no queda albúmina enganxada al fons del bol. Si així fos, rascar amb una espàtula llengua de silicona que hagi quedat en el fons i batre 5 minuts més fins aconseguir una glaça densa i brillant, amb una consistència semblant a la pasta de dents.
A mà, muntar fins aconseguir la mateixa consistència.

En fer la glaça amb albúmina i no amb clara fresca d'ou, guanyem temps de caducitat i estandarditzem el resultat.

Separar el greix per colors. Bols de cuina, espàtula llengua de silicona i colorant en gel.

Dividim la glaça en tants bols com colors vulguem obtenir, en proporció al que els anem a utilitzar. Tenyirem cada bol de glaça amb colorant en gel o pasta, barrejant amb espàtula llengua de silicona fins a obtenir el color desitjat i uniforme.

Dividir glaça densa i líquida. Mànega pastissera amb adaptador i boquilla fina (nº2 o 3) i biberons.
Necessitem dos tipus de glaça:

  • Una glaça densa, per delinear els contorns i fer els detalls. Aquesta glaça evitarà que la glaça líquida es desbordi.
  • Una glaça líquida, per omplir els contorns.

Omplirem mànigues pastisseres amb boquilla del nombre 2 o 3 (en funció de la nostra habilitat, amb boquilla del 2 és una mica més laboriós però podem fer dibuixos més precisos) amb cada color d'aquesta glaça densa amb una espàtula llengua de silicona. Omplirem aproximadament amb un terç de la glaça.

Al que ens queda al bol, hi afegim una mica d'aigua i ho homogenitzem amb una espàtula llengua de silicona per aconseguir la glaça líquida.

TRUC: Amb una forquilla ratllem la glaça i el dibuix ha de desaparèixer en 5 segons.

Aquesta glaça líquida la disposarem en biberons per a la seva millor dosificació.

Decoració de les galetes. Glaça densa en màniga amb filtre fina, glaça líquida en biberó, reixeta refredadora de pastissos, decoracions en sucre i sprinkles.
Comencem a decorar pels contorns, amb la glaça densa. Si ens equivoquem, tenim cert marge per rectificar aixecant la glaça amb compte amb l'ajuda d'un escuradents.

Un cop assegurat el contorn, omplirem els espais amb glaça líquida. Com el biberó té un filtre més àmplia, podem ajudar-nos amb un escuradents per arribar als petits racons i així no ens en sortirem del contorn ni farem servir més glaça de la necessària.

Mentre la glaça segueix humida, podem aprofitar per decorar amb sprinkles, decoracions en sucre o afegir altres colors de glaça líquida perquè s'uneixin a l'assecar-se.
Recomanem decorar sobre una reixeta quan fem moltes galetes, per no tocar-les mentre estan humides i així no fer malbé el dibuix.

Assecat i conservació.
Deixarem assecar les galetes unes hores abans de transportar-les o manipular-les, perquè no es facin malbé els dibuixos.

És hora de posar-ho en pràctica i desencadenar la creativitat...

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Pastisseria decoració