Guardar Veure els 6 gadgets utilitzats

Com fer pasta fresca

Compartir
Tècniques - Trucs de cuina

Com fer pasta fresca

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Gadgets & Cuina

Veure els 6 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En aquest post us expliquem com fer pasta fresca i uns consells del nostre cuiner italià Giuseppe perquè us quedi una autèntica pasta fresca italiana. 

Els ingredients:

Aquests són els ingredients bàsics de la massa de pasta fresca : 200 grams de farina, 2 ous, una cullerada d'oli d'oliva i una mica de sal. En qualsevol cas la regla d'or de l'equivalència dels ingredients de la pasta fresca és 1 ou sencer per cada 100 grams de farina.

Elaboració de la massa:

La seva elaboració és també molt senzilla: fem un volcà amb la farina , trenquem els ous i els introduïm al centre del volcà, hi afegim una cullerada d'oli.


Barregem la farina amb els ous des dels laterals i fem una massa, podem utilitzar una forquilla per ajudar-nos a barrejar. Després, amb les mans, treballem la massa uns deu minuts aproximadament (si fem servir una amassadora tipus KitchenAid ens facilitarà molt la feina i aconseguirem el punt elàstic idoni de la pasta). Si la massa ens queda seca podem afegir una mica d'aigua i si ens queda una massa molt humida, podem afegir una mica més de farina a la massa.

Un cop tenim la massa homogènia hem de enfilmarla i posar a la nevera durant una hora. Després la traurem i estirarem la massa amb un corró de fusta.

Màquina de pasta fresca:

Sobre les màquines de pasta fresca destaquem la màquina de pasta fresca Imperia, és l'orginal màquina italiana per fer pasta fresca a casa. Una màquina amb un mecanisme molt senzill que compta amb diferents complements per fer lasanya, cannelloni, espaguetis, tagliatelles, fettuchine, raviolis, etc.



Com funciona la màquina de pasta fresca Imperia?

La màquina Imperia per fer pasta fresca fa dues accions: estirar i tallar.

Estirat de la massa:

El mecanisme per estirar la massa té diferents gruixos , que van del 6 a l'1. Girant una clau lateral canviarem el gruix, s'ha de canviar el gruix gradualment i d'un en un de més a menys. És a dir, primer estirarem la massa a nivell 6, després canviarem de nivell al 5, estirarem la massa al 5, i així fins a arribar al nivell desitjat.

Un cop arribats al nivell desitjat estirarem dues vegades la massa a aquest mateix gruix. Normalment els espaguetis, tagliatelles o raviolis els fem de gruix 2.

(Avís: canviar el gruix sense fer-ho d'una manera gradual i ordenada podria causar dañor importants a la màquina.)

Tallat de la massa:

Un cop la massa està estirada , amb el gruix recomanat , incorporarem a la màquina de pasta fresca Imperia el complement per tallar espaguetis o tagliatelles.


 

Consells de manteniment de la màquina de pasta fresca Imperia:

Mai s'ha de mullar amb aigua ja que podria oxidar el mecanisme de la màquina Imperia. El més aconsellable és utilitzar un pinzell per treure les restes de farina o un drap una mica humit.

Com fer raviolis:

Estirem la massa amb la màquina de pasta fresca Imperia fins al nivell dos, i fem passar dues vegades la massa per aquest gruix. Depenent de la llargada, tallem per la meitat o bé fem dues làmines.

Posem farina de manera generosa a la placa per fer raviolis i posem el llençol de pasta fresca estirada , marcant les cavitats amb els dits .


Omplim els raviolis .

i marquem els marcs de les cavitats amb ou, per poder enganxar l'altra làmina.
Tapar amb l'altra làmina de pasta fresca , podem utilitzar un corró per pressionar bé i unir les dues làmines.

Desmotllem , girant la placa de raviolis i colpejant una mica la part inferior .

Tallem els raviolis , amb un corró de pasta fresca.

Consell: es recomana congelar la pasta fresca.

Com preparar la pasta fresca?

Normalment el temps de cocció de la pasta fresca són un parell o tres de minuts, no més .

Un consell és ser generós afegint sal a l'olla amb aigua. Sal i aigua són els dos únics ingredients necessaris per coure la pasta. Un cop afegida la pasta, l' aigua passa a estar plena de midó i et recomanem que separis en una tassa una mica d'aquesta aigua per després afegir al sofregit de la salsa.

Cal escórrer ràpidament la pasta, no cal aclarir amb aigua freda ni posar-li oli, i incorporar-la a la paella on estem cuinant la salsa.
El recomanable és coure la pasta al dente perquè s'acabarà de coure una mica a la paella amb la salsa.

Un cop barrejada la pasta amb la salsa, retirem del foc. Deixem uns segons que reposi i llavors ratllem formatge.


És millor ratllar el formatge quan la pasta i la salsa no estan molt calents o estan coent, perquè se'ns enganxaria el formatge a la paella i se'ns fondria massa.

Aquests són alguns consells per cuinar pasta fresca i utilitzar correctament els gadgets per preparar-la. Però el millor serà que t'animis i els posis a prova ;)

6 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Trucs de cuina