Guardar Veure els 1 gadgets utilitzats

Pelar tomàquets

Compartir
Tècniques - Trucs de cuina

Pelar tomàquets

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Xavi Gener

Veure els 1 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Les salses i guisats que incorporen tomàquet com ingredient el solen exigir pelat, sense llavors i picat o tallat a daus. És el que a moltes receptes s'anomena a tomàquet "concasse" o en argot més tècnic tomàquet "TPM" (tomàquet pelat, sense llavors i tallat en daus macedònia). Aquesta preparació permet llargues coccions a foc lent, li treu un cert punt d'amargor i sobretot proporciona una excel·lent textura i presentació final.

Això requereix d'un pas inicial inel·ludible, pelar la pell del tomàquet, i per fer-ho tenim 2 alternatives d'idèntic resultat culinari però de diferent consum de temps i materials:

  1. Escaldar els tomàquets uns segons en aigua bullint, als que prèviament haurem fet un tall en creu i tret la part superior, per després submergir-los en aigua freda per tallar la cocció. Un cop freds novament es pelen amb ganivet pelador o de puntilla de forma fàcil.
  2. Utilitzar un dels peladors de pells fines i tomàquets de Gadgets Cuina, que tenen la particularitat de tenir la fulla serrada que facilita extraordinàriament l'acció de pelar una pell tan fina com la del tomàquet en pocs segons, com si es tractés d'una poma o una patata.

En el segon cas, pelar tomàquets amb pelador de pells fines, guanyem molt temps (no cal bullir aigua ni preparar un bol a banda amb aigua gelada) i a banda embrutem el mínim (no cal cap caçó per bullir, ni bol, ni escumadera per retirar), tan sols el pelador que es neteja fàcilment sota l'aixeta o al rentavaixelles.

1 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Trucs de cuina