Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Raviolis Casolans amb Ravioli Tablet de Marcato

Compartir
Tècniques - Cuina de mercat

Raviolis Casolans amb Ravioli Tablet de Marcato

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

 

Per als amants de la pasta fresca els raviolis sempre són una exquisitat, saborosa i sedosa pasta amb sucosos i variats farcits. Però si, a més, són raviolis casolans molt millor!

En aquest post anem a aprendre a fer raviolis casolans de pasta fresca feta a casa, amb l'ajuda de la Ravioli Tablet de Marcato, marca italiana sinònim de qualitat i acabats sensacionals. Anem per feina:

 

 

  1. El primer a l'hora de fer raviolis casolans sens dubte és una bona massa de pasta fresca. Si necessites una recepta, aquí tens el nostre post sobre Com fer Pasta Fresca a casa, a ell trobaràs la recepta de pasta fresca perfecta per raviolis.
  2. Estirarem la pasta fins el gruix desitjat (recomanem estirar fins al número 6 o 7 si treballem amb Marcato). Convé no deixar la pasta molt molt fina per fer raviolis per evitar que el ravioli es trenqui.
  3. Enfarinem la Ravioli Tablet amb farina o semolina, al gust (amb semolina aportem una mica més de textura a la pasta).
  4. Col·loquem una làmina de pasta sobre de la Ravioli Tablet i amb els dits la acomodem bé en els buits.
  5. Amb una brotxa amb aigua humitegem les juntes dels raviolis, perquè en tapar amb l'altra làmina s'enganxin. Convé fer-ho abans d'omplir els raviolis ja que així serà més fàcil i ràpid.
  6. És el moment de dosificar el farciment. És recomanable que sigui lleugerament cremós, perquè amb la calor de la cocció es fongui i exploti a la boca. La forma més còmoda de dosificar és amb màniga pastissera, ja que és fàcil d'usar i si sobra, es pot guardar a la mateixa màniga tancada amb una pinça.
  7. Cobrim la Ravioli Tablet amb la segona làmina de pasta fresca i amb els dits la assentem per eliminar l'aire que pugui quedar.
  8. Passem amb el corró sobre la Ravioli Tablet per tancar i tallar els raviolis. Veurem com va ressaltant el contorn de cada ravioli, indicant que ja està correctament enganxat i tallat. Passarem fins a veure el contorn definit de tots els raviolis.
  9. Retirem els retalls dels raviolis.
  10. Aixequem la safata de policarbonat i veiem com es separen tots els raviolis de la base.
  11. Girem la safata de policarbonat sobre la taula perquè caiguin els raviolis. Podem colpejar lleugerament d'un costat i cauran, o separar-los amb la mà.
  12. Ja tenim els raviolis llestos per cuinar o conservar.
    Si els volem cuinar al moment, els bullim uns 4 minuts en aigua amb sal. Recomanem que l'últim minut de cocció sigui a la salsa perquè el ravioli absorbeixi aquesta salsa i quedi més saborós.
    Si volem conservar els raviolis uns dies a la nevera, els escaldem i refredem (introduir en aigua bullint amb sal uns segons i passar-los ràpidament a aigua freda) per segellar-los i que la humitat del farcit no passi a la pasta debilitant-la. Després unes gotes d'oli per evitar que s'enganxin i es poden conservar 3-4 dies a la nevera sense problema.

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Cuina de mercat