Guardar Veure els 5 gadgets utilitzats

Pas a pas d'un Ou de Pasqua Casolà

Compartir
Tècniques - Pastisseria decoració

Pas a pas d'un Ou de Pasqua Casolà

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 5 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En aquest post aprendrem a fer les nostres pròpies Mones de Pasqua, repassant des del temperat de la xocolata, la decoració de motlle de pasqua i el modelat de la peça.

  1. El primer que cal fer és decidir el motlle que utilitzarem per a la nostra figura. Des del tradicional ou, fins botes de futbol, ​​pollets, avions ... Una infinitat de possibilitats.
    Per fer l'Ou de Pasqua triarem el motlle amb les dues cavitats de mig ou, així farem les dues meitats d'una vegada.
  2. Decorarem el motlle al nostre gust (clica aquí per veure el pas a pas i alternatives per decorar motlles d'Ou de Pasqua)En aquest cas hem decorat el motlle amb un esprai platejat, pintant a uns 30 cm de distància i sobretot en un costat del motlle, per crear un degradat.
  3. Deixem assecar completament la decoració abans de seguir, perquè la decoració quedi ben fixada al motlle. Si no, quan posem la xocolata es fondrà amb la decoració i no s'apreciarà.
  4. Atemperamos la xocolata (aquí pots veure com temperar xocolata fàcilment amb Mycryo) i omplim les dues cavitats del motlle fins a dalt.
  5. Colpegem el motlle amb el mànec d'una espàtula perquè les bombolles d'aire que hi hagi es separin de la superfície del motlle.
  6. Girem el motlle sobre un bol i ho buidem de xocolata. Colpegem lleugerament mentre està cap per avall per eliminar els excessos de xocolata. Com més gran sigui el motlle o més detalls tingui el picarem menys, amb la finalitat que quedi una capa més gruixuda i resistent de xocolata.
  7. Gratem amb una espàtula l'excés de xocolata.
  8. Deixem cristal·litzar el motlle de xocolata cap per avall. Ens fixarem en que la xocolata regalimi de la mateixa manera per totes les parts. La xocolata que sobri caurà i crearà una superfície plana cap a l'interior del motlle que ens servirà per enganxar bé les dues meitats del nostre ou.

  9. Un cop la xocolata hagi cristal·litzat completament el treurem del motlle. Si la xocolata està ben temperat, es desemmotlla molt fàcilment. Si no, podem ajudar-nos amb el fred de la nevera perquè cristal·litzi abans, encara que haurem de tractar els motlles amb molt de compte.
  10. Escalfem una placa o superfície completament plana amb un soplet de cuina.
  11. Passem uns segons les dues meitats del nostre ou per la placa perquè aquesta petita superfície d'unió que vam crear anteriorment es funda lleugerament.
  12. És l'hora d'enganxar les dues meitats. Si volem que l'ou tingui sorpresa, l'introduirem en una de les meitats abans de tancar-lo.
  13. Apliquem una mica de pressió per enganxar les dues meitats de l'ou, i si sortís una mica de xocolata fosa per les juntes, passant el dit el retirem.
  14. Un cop enganxat l'ou, podem acabar amb un esprai de brillantor, per treure les empremtes que hàgim pogut deixar, o donar-li un efecte vellut si apliquem la pintura base mantega de cacau amb esprai sobre la peça freda de nevera (uns 10-15 minuts seran suficients).

5 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Pastisseria decoració