Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Coulant

Compartir
Receptes - Postres

Coulant

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 10/2015

Juan Oliva. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

Per al nucli del Coulant: (fer el nucli 24h abans de fer el coulant)

Per al Coulant :

  • 100 g mantega
  • 100 g xocolata
  • 50 g sucre
  • 3 ous
  • 45 g farina

La recepta pas a pas

Nucli del Coulant:

  1. Bullir la llet i abocar sobre els rovells d'ou. Comprovar que la barreja arriba a 82ºC i sinó tornar al foc fins a aconseguir-ho.
  2. Abocar aquesta llet encara calenta sobre la xocolata fosa prèviament en un bol.
  3. Remenar amb llengua fins homogeneïtzar. En aquest moment si es vol afegir la pasta concentrada al gust i barrejar bé.
  4. Disposar immediatament en motlles de silicona d'uns 3 cm de diàmetre i deixar al congelador unes quantes hores (millor una nit).  

Coulant:

  1. Muntar els ous amb el sucre.
  2. Quan estigui emulsionat, afegiu-hi la farina tamisada i barrejar amb espátula llengua de silicona i amb moviments envoltants.
  3. En un altre bol, fondre la xocolata al microones, afegir la mantega a temperatura ambient, barrejar amb llengua i si cal tornar a microones per fondre completament.
  4. Abocar amb cura sobre els ous muntats i barrejar amb moviments envoltants fins que la massa de pa de pessic es vegi ben integrada.
  5. Omplir una màniga pastissera amb la massa de pa de pessic i omplir els motllos de silicona fins a un terç aproximadament.  
  6. Inserir el nucli congelat ben centrat i acabar amb la resta de la massa, deixant els motlles plens gairebé fins a dalt.
  7. Coure 10-11 minuts a 210 ºC.  

2 Gadgets utilizats a la recepta: