Guardar Veure els 4 gadgets utilitzats

Conserva de préssec en almívar

Compartir
Receptes - Cuina de mercat

Conserva de préssec en almívar

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 09/2014

Maite. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

  • Préssec de temporada
  • Almívar al 50% (500 g de sucre per 1 litre d'aigua). Aquest almívar es pot variar de concentració de sucre a l'alça fins al 100% si es vol, amb la qual cosa s'aconsegueix una major conservació però una major dolçor i pèrdua de sabor original de préssec.

La recepta pas a pas

  1. Tallar el préssec per la meitat i treure el pinyol. Aquest és un petit truc per procedir amb aquest tipus de fruita tan aquosa: Sempre és millor treure l'os abans de pelar per perdre el mínim suc possible.
  2. Pelar les 2 meitats amb pelador per a pells fines.
  3. Tallar a quarts.
  4. Paralemamente preparar l'almívar en cassó a part i portar-lo a ebullició.
  5. Disposar el préssec tallat a quarts en el pot Weck i abocar l'almívar en calent fins a gairebé cobrir. Deixar entre 1 cm d'aire lliure.
  6. Tancar el pot Weck amb la seva tapa de vidre i anella de goma. Posar les 2 grapes de tancament degudament enfrontades l'una amb l'altra.
  7. Submergir en bany maria d'aigua ja calenta (per seguir la màxima d'igualar d'inici la temperatura de l'interior del pot a la de l'aigua del bany), fins a cobrir totalment.
  8. Coure suaument 20 minuts a partir de l'bull (100 º C)
  9. Treure el pot Weck del bany maria i deixar refredar suaument amb les grapes d'acer encara posades.
  10. Un cop fred el pot retirar les grapes i fer el test d'intentar aixecar suaument la tapa i comprovar que ha quedat perfectametne segellada. Comprovar també que la llengüeta de la anillad de goma mira cap avall. Repetir el test els pròxims dies.
  11. Guardar en un lloc sec, a temperatura ambient a resguard de la llum solar directa.
  12. Consumir en 6 mesos, màxim 1 any si hem fet almívar al 100% (la caducitat és realment gran, però apliquem el Principi de Prudència en llaures a una major seguretat alimentària).

4 Gadgets utilizats a la recepta:

Tècniques utilitzades en aquesta recepta