Guardar Veure els 6 gadgets utilitzats

Magdalenes versus Cupcakes

Compartir
Tècniques - Com es fa?

Magdalenes versus Cupcakes

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Gadgets & Cuina

Veure els 6 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Una magdalena amb coses és un cupcake? La resposta és no. Les magdalenes i els cupcakes són productes diferents tot i que comparteixen alguns ingredients. En aquest post veurem les diferències i semblances entre les magdalenes de tota la vida i els cupcakes més moderns.

La magdalena és un dolç que té una massa molt esponjosa i lleugera, similar al pa de pessic. La gràcia de les magdalenes és justament aquesta esponjositat que s’aconsegueix batent els ingredients d’un en un, tamisant el llevat amb la farina i després afegint al final a la massa barrejant a mà per donar-li aire i deixant-la reposar enfilmada 24 hores a la nevera. Un ingredient molt característic de la magdalena, que també la fa molt diferent al cupcake és l’oli d’oliva, s’utilitza en comptes de mantega i fa que la massa sigui més lleugera.

Normalment les magdalenes no es decoren ni s’omplen d’altres ingredients, màxim s’hi posa una mica de sucre a sobre abans d’enfornar cosa que les diferencia dels cupcakes. La magdalena s’emmotlla en paper rissat, és bo utilitzar la màniga pastissera sempre vertical, omplint 2/3 parts del paper perquè així les magdalenes creixen igual i cap amunt, no en horitzontal.

El cupcake és un concepte diferent de dolç, la idea és fer un pastís petit, de la mida d’una tassa. Els ingredients dels cupcakes són molts, tants com la nostra imaginació pugui abraçar. Normalment són dolços i a la recepta de la massa s’hi poden posar pastes pures de diferents sabors, colorants, etc. A diferència de les magdalenes, els cupcakes es guarneixen amb fondant, butter cream, cremes de formatge fresc, xocolata, etc. La decoració del cupcake és el seu signe distintiu. Si la massa de les magdalenes interessava que pugés cap amunt i de manera regular, pel cupcake això no resulta important, de fet és millor que quedi més aplanada, per això sovint és millor utilitzar una cullera de gelat per omplir els motllos, la cullera també ens ajudarà a posar la mateixa quantitat de massa a cada cavitat del motllo. Si puja la massa sempre la podrem tallar perquè així ens anirà millor per després decorar.

Aquí us deixem dues receptes que podeu fer a casa per fer magdalenes casolanes i cupcakes i que pugueu triar la que més us agradi o quedar-vos amb les dues.

6 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Com es fa?