Guardar Veure els 6 gadgets utilitzats

La Tatin Perfecta

Compartir
Tècniques - Pastisseria clàssica-3

La Tatin Perfecta

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 6 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En Gadgets Cuina et presentem la millor col·lecció de gadgets per fer la tarta Tatin més fàcil. A continuació relacionem cada pas amb l'estri necessari perquè et quedi perfecta.

Fer el caramel: Termòmetre de cuina, cassó d'acer i espàtula llengua de silicona.

Col·loquem l'aigua, sucre i un rajolí de llimona al cassó d'acer.

Seguidament controlem el punt del caramel amb un termòmetre de cuina fins a aconseguir una temperatura d'entre 180 º-200ºC. Aturem la cocció afegint una nou de mantega i una mica de vainilla, i la integrem bé amb una espàtula llengua de silicona.

Alternativament, es pot coure el caramel directament en el motlle si fem servir un motlle de silicona (motlle Tatin de silicona de Lékué, coent al microones a màxima potència entre 4-5 minuts) o un motlle ceràmic (set tarta Tatin de Emile Herny que ens permet coure directament al foc amb el mateix motlle).

 

Preparar les pomes: Pelador ceràmic, pelador de pomes i treure cors.

Farem servir de 8 a 10 pomes, en funció de la mida i del diàmetre del pastís. Les pelarem amb un pelador ceràmic, per evitar que s'oxidin ràpidament i depenent de la mida que vulguem per a la poma tenim diverses opcions:

  • Treure el cor a les pomes amb un treure cors i partir les pomes a quarts amb ganivet ceràmic.
  • Treure'ls-hi el cor i tallar les pomes amb el tallador de pomes, amb el que en un sol moviment retirem el cor i dividim la poma en vuit porcions. En ser porcions de poma més petites, es cuinaran abans. Ideal si tenim moltes pomes per la rapidesa que ens dóna.
  • Pelar les pomes amb el pelador de pomes, llevant-li l'accessori de tall. Així les pomes quedaran amb un bonic vetejat del pelador, i també ens permet anar ràpid. Tallar a quarts a ganivet.

Caramelitzar les pomes: Cassó d'acer, motlle silicona Tatin de Lékué i espàtula llengua de silicona. Tenim també dues opcions:

  • Fer-ho al foc, al mateix cassó d'acer on hem fet el caramel, tenint-les a foc mitjà-lent uns 10 minuts i movent amb espàtula llengua de silicona.
  • Al microones, amb el motlle Tatin de silicona, posant les pomes sobre del caramel, ja ordenades i ben juntes, i coent-a màxima potència uns 6 minuts, fins que estiguin toves.


Muntatge de la tarta Tatin: Motlle, espàtula llengua de silicona i ganivet pelador.
Col·loquem bé juntes les pomes en el motlle amb espàtula, per evitar que es vegin espais entre les pomes al sortir del forn. Posem a sobre la làmina de pasta de full o de pasta brisa i fem un tall al centre amb un ganivet de cuina pelador o puntilla perquè surti el vapor d'aigua que es generi al forn.

Cocció de la tarta Tatin al forn: Termòmetre per forn, manyoples o guants protectors de cuina. Introduïm la tarta al forn preescalfat a 170 º C, coem fins que la massa està daurada uniformement, uns 25 minuts.

Donar la volta: Tapa gira truites o motlle silicona Tatin de Lekue.
En sortir del forn, col·loquem la tapa sobre del pastís per donar-li la volta com si es tractés d'una truita de patates. Ja podem treure el motlle i gaudir del resultat!


Com a millor es pren la Tatin és calenta i acompanyada de Creme Fraiche, chantilly o un bon gelat de vainilla. Ara us ho heu guanyat ... A gaudir!

6 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Pastisseria clàssica-3