Guardar Veure els 1 gadgets utilitzats

Bombons casolans pas a pas

Compartir
Tècniques - Pastisseria clàssica

Bombons casolans pas a pas

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 1 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En aquest post veurem el pas a pas per elaborar els nostres bombons a casa amb èxit. Ens servirà el post anterior sobre temperat de xocolata amb Mycryo per recordar la tècnica:

Per repassar la tècnica de temperat amb Mycryo clica aquí.

Per a l'elaboració dels bombons utilitzarem els motlles per a bombons de silicona, que tenen una gran varietat de motius, i ens ofereixen magnífics resultats en desemmotllat i una brillantor òptima.

Cal tenir en compte a l'hora de fer bombons que la xocolata necessita un temps de cristal·lització, des que el posem al motlle fins que refreda i s'endureix. Durant aquest procés la xocolata es contreu. Aquest és un procés que per fer-ho a la perfecció porta unes hores.

En aquest post farem servir motlles de silicona, i ens ajudarem del fred de la nevera per accelerar aquest procés de cristal·lització. En ser motlles de silicona, no tindrem problemes en el desemmotllat dels bombons i podrem elaborar-los amb més rapidesa.

Per al muntatge dels bombons:

  1. Abocar la xocolata temperada sobre els motlles de bombons escollits fins omplir completament.
  2. Colpejar lleugerament sobre la taula per eliminar les bombolles d'aire.
  3. Donar la volta al motlle sobre el bol de xocolata, per tornar la xocolata al bol i quedar-nos només amb una fina capa. Esperarem fins que tot just caigui xocolata.
  4. Passar una espàtula flexible per netejar la superfície del motlle i així eliminar l'excés de xocolata.
  5. Deixar cristal·litzar la xocolata fins que s'endureixi.
  6. Omplir els motlles amb la ganache triada (veure aquí receptes de ganache de xocolata blanca amb menta, xocolata amb llet amb praliné o xocolata negra amb gerds) en mànega pastissera deixant un parell de mil·límetres del motlle sense omplir.

    Si la xocolata està a temperatura ambient és important que la ganache es trobi per sota de 28-29ºC per evitar que funda el encamisat de xocolata.
  7. Deixar reposar a la nevera fins que la ganache s'endureixi.
  8. Abocar més xocolata temperat a sobre i repartir-la amb l'espàtula flexible per tapar tots els bombons.

  9. Fer una passada forta amb l'espàtula flexible per eliminar l'excés de xocolata i deixar només el que quedi en les cavitats del motlle.
  10. Deixar cristal·litzar de nou fins que la xocolata s'endureixi.
  11. Desenmotllar.

1 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Pastisseria clàssica