Guardar Veure els 4 gadgets utilitzats

Com fer Pasta Fresca a casa

Compartir
Tècniques - Receptes

Com fer Pasta Fresca a casa

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 4 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Ets un amant de la Pasta Fresca? En aquest post t'ensenyarem a aconseguir una recepta de pasta fresca casolana infalible i com fer Pasta Fresca de sabors.

En primer lloc en parlar de Pasta Fresca hem de parlar dels ingredients. És evident que si volem obtenir una pasta amb gust i textura de qualitat hem de triar uns ingredients també de qualitat.

Els ingredients necessaris per fer Pasta Fresca són molt senzills:

  • Farina. Generalment s'utilitza farina de blat, si bé es pot modificar, tenint en compte que cada cereal té unes característiques que poden alterar el resultat final. Des de Gadgets&Cuina recomanem la Farina Caputo 00 Pasta fresca, així com qualsevol de les Farinas Caputo que tenim disponibles, com per exemple la Farina Caputo 00 Universal, que són productes de qualitat assegurada. De vegades, per intensificar el sabor i la textura de la pasta, es pot utilitzar a la recepta un percentatge de Semolina Caputo. Variarem les seves proporcions en funció del resultat desitjat (com més sèmola, més textura tindrà la pasta). 
  • Humitat. Generalment prové de l'ou, que li dóna el gust i el color groguenc característic a la pasta. Hi ha receptes que utilitzen només el rovell de l'ou, i n'hi ha en què se substitueix l'ou per un altre ingredient. Cada ou pesa aproximadament 50g, i podem substituir els ous per aquest mateix pes de puré de remolatxa, salsa de tomàquet concentrat, espinacs... per aconseguir variacions en el color i el sabor.

     

La recepta base per fer pasta fresca ens diu que per cada 100g de farina utilitzem un ou i una mica de sal. Aquí van dos receptes de pasta, variant les proporcions de Farina de gra dur i Sèmola de gra dur en funció del resultat desitjat:

  • Per pasta farcida (raviolis) ens interessa una massa més aviat neutra, que no li tregui el protagonisme al farciment. Utilitzarem 100 g de Farina Caputo 00 de Pasta fresca i un pessic de sal per cada ou (o 50 g d'humitat).
  • Per pasta sense farciment (tagliatelle, fettuccini, pappardelle...) recomanem una pasta amb més personalitat, més textura i més presència en boca. En aquesta ocasió utilitzarem també la Farina Caputo 00 Pasta fresca, podent barrejar-la amb un percentatge de Semolina Caputo per aportar més textura, així com una mica de sal per cada ou.

El procés és molt senzill:

Podem amassar la pasta fresca a mà oa màquina.

Per amassar a màquina:

  1. Introduïm tots els ingredients en el bol de la màquina i amassem uns 5 minuts amb la pala a velocitat mitjana-baixa.
  2. Convé a meitat del pastat, aturar la màquina i repassar amb una espàtula llengua de silicona al fons del bol per assegurar-nos que s'integren bé tots els ingredients.
  3. Amassarem fins que tinguem una massa completament llisa i uniforme.

Per amassar a mà:

  1. Pesem tots els ingredients en un bol i barregem amb la mà fins que tinguem una massa que puguem treballar a la taula còmodament.
  2. Passem la massa a la taula i amassem uns 10 minuts, fent pressió amb el palmell de la mà cap avall i cap endavant, mentre anem doblegant la massa sobre si mateixa, fins a aconseguir una massa llisa i homogènia.


Un cop amassada, és convenient deixar reposar la massa uns 30' perquè perdi el nervi, coberta amb paper film a pell perquè no faci crosta.

 

Cocció de la Pasta Fresca:

A cada persona li agrada la pasta d'una manera diferent (al dente, completament cuita...) de manera que els temps de cocció de la pasta variaran en funció al nostre gust. El que sí que és important tenir en compte és que:

  • Hem de coure la pasta partint d'aigua bullint amb força sal, tenint en compte que no ha de baixar molt la temperatura de l'aigua en afegir la pasta, per la qual cosa no convé coure molta pasta de cop.
  • Per pasta sense farciment estirada al número 6 o 7 de la màquina Atles 150 i acabada de fer, amb 3 minuts de cocció en aigua amb sal i un més amb la salsa és suficient.
  • Per raviolis fets amb dues làmines de pasta estirades al 7 de la màquina Atles 150 i acabats de fer, courem 4 minuts en aigua amb sal i un minut i mig aproximadament a la salsa.
  • Com més deixem assecar la pasta abans d'coure més temps de cocció requerirà.

Ja tenim la massa a punt per utilitzar. Si vols aprendre a estirar pasta fresca, segueix llegint al nostre post sobre Com utilitzar la màquina de pasta ATLAS 150 MARCATO.

4 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Receptes