Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Els 5 gadgets del bon Gin Tònic

Compartir
Tècniques - Com es fa?

Els 5 gadgets del bon Gin Tònic

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Xavi Gener

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

La moda del Gin Tònic ha vingut per quedar-se. Enrera queden aquells combinats a base de coca-cola, taronjada o llimonada recarregats d’alcohol i servits en got de tub. La beguda més glamourosa, refrescant, digestiva, trendy i excitant s’anomena Gin Tònic, el nou rei coronat de la cocteleria i gastronomia.

Us volem presentar en aquest post els 5 gadgets imprescindibles per preparar un bon Gin Tònic de forma correcta (no en va part del seu èxit rau en la cerimònia de la seva preparació) defugint tot allò que pot acabar convertint aquesta beguda trendy i amb glamour en una beguda vulgar:

  1. Copa baló o copa gin tònic. En contraposició amb el clàssic, i per sort en vies d’extinció, got de tub. La copa gin tònic ens ofereix un cos ample per donar cabuda a una generosa quantitat de gel (4-5 glaçons grans) i també una boca ampla per assaborir correctament els aromes i botànics de la barreja.
  2. Cullera espiral gin tònic. Un dels secrets d’un gran gin tònic és la seva frescor. La cullera llarga en espiral per gin tònic ens permet refredar perfectament la copa abans d’abocar-hi la beguda. Hem de fer girar els glaçons durant 1 minut i després enretirar l’aigua sobrant del procés amb l'ajuda del colador de cocteleria o "gusanillo". Aquesta és la part central de la cerimònia de preparació del gin tònic. D'altra banda, també s'utilitza la cullera en espiral gintònic per lliscar la tònica pel seu mànec a l'hora d'abocar-la, per així preservar més temps les seves bombolles. De totes maneres, en aquest assumpte hi ha una certa controvèrsia tècnica, amb la qual cosa no hi aprofundirem, deixant-ho a criteri de cadascú. Tan sols recordar que millor afegir la tònica ben freda, igual que la ginebra si pot ser (hi ha qui la guarda al congelador on la seva alta proporció d'alcohol evita que mai no es congeli).
  3. Motllo per a glaçons rodons. La bona qualitat del gel és un assumpte de vital importància, hem de procurar glaçons de bon tamany i sense olors. En aquest sentit, hem d'evitar usar glaçons casolans de mida petita ja que es fondrà més fàcilment i ràpidament, aigualint la beguda. O bé fem servir gel industrial tipus benzinera o optem per motlles de gel casolans per glaçons XXL esfèrics grans i tancats (per evitar olors del congelador). El top vendes de Gadgets & Cuina és el motlle per a 4 glaçons esfèrics, tot i que són molt interessants el nou motlle per glaçons de Zoku ice ball o el motlle giant cube de Lekue.
  4. Mesurador bar. La proporció ginebra-tònica és fonamental, és la química que dóna màgia i vol a n’aquesta beguda. Quedar-se curt no és de rebut i fer llarg d’alcohol és un sacrilegi perquè matem aromes i agotem el paladar... i el cap!. La proporció màgica és d’entre 4 i 5 cl de ginebra per ampolleta de 20 cl de tònica (proporció 1 de ginebre per 4 de tònica). Com s’aconsegueix? Hi ha varis trucs, però cap de tan infal·lible com fer servir un mesurador de cocteleria, mai falla.
  5. Tallador zester per pells de cítrics. La decoració amb un lleuger toc aromàtic s’imposa a la saturació d’aromes i espècies, essent ideals per aquesta finalitat les pells de cítrics així com fulles i branques d'herbes aromàtiques. Als inicis de la moda gin tònic es va escampar la modalitat de saturar la beguda de components varis (cogombre, roses, ginebró, pebre, canyella, etc...) per reforçar els botànics que interveien en la seva destilació. Això, però, pot acabar empastifant l’obra d’art que suposa un bon gin tònic, a banda de molestar de forma considerable al moment de beure’l. Suggerim subtils decoracions de pells de cítrics, com ara llimona, taronja, llima, yuzu. Tot això ho podem acoseguir amb qualsevol gadget de la nostra colecció de peladors. En aquest sentit també resulta força interessant el gadget 3 en 1 anomenat citrus bar tool de microplane, obridor descapsulador, ratllador i decorador zester tot en 1 simpàtic gadget.

Per acabar, en aquesta llista no us estranyi de no haver trobat cap espremedor, el mite del suc de llimona al gin tònic està enterrat hores d’ara. Afegir suc de llimona o taronja a un gin tònic, com es solia fer a la daurada dècada dels vuitanta o noranta, és un mal invent, ja que el suc de llimona arrasa amb tot, s’emporta tots els sabors, apaga el gas i inunda d’acidesa el conjunt.

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Com es fa?