Guardar Veure els 4 gadgets utilitzats

La cocció al vapor a casa

Compartir
Tècniques - Cuina sana

La cocció al vapor a casa

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 4 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

La cuina al vapor és una solució saborosa i equilibrada per cuinar tota mena d'aliments, especialment verdures. Conservem les propietats nutricionals de l'aliment ja que aquestes no es traspassen a l'aigua a diferència del que succeeix en un bullit tradicional. D'altra banda, millorem la textura i presentació, ja que les verdures conserven el seu aspecte i color més atractiu amb aquest mètode de cocció al vapor.

Anem a veure les possibilitats que hi ha per cuinar al vapor a casa. No hi ha excusa per no cuidar-se aquesta tardor!

  • Vaporera d'acer Pujadas. Disponibles en diverses mides (20cm, 24cm, 28cm). Acer inoxidable de la màxima qualitat, Pujadas ofereix peces per a tota la vida, amb prestacions professionals. Les vaporeras de Pujadas s'adapten tant a les seves pròpies olles i cassoles com a les que tingueu a casa. Les vaporeras d'acer de mesures més grans (24 cm-28 cm) tenen una àmplia capacitat, de manera que es pot cuinar per més gent d'una sola vegada o cuinar producte fresc de temporada per congelar en bosses o tuppers de ració.
  • Vaporera Oxo pop-up inox. Vaporera plegablede d'acer inoxidable que es col·loca al fons d'una olla amb una mica d'aigua bullint i s'acobla assu mida. Té com a avantatge que és un estri més petit i adaptable, per a cuines amb poc espai o per guardar en un calaix. Mida ideal per a 1-4 persones.
  • Vaporera plegable Joseph. Vaporera plegable per a interior d'olla en polipropilè d'alta qualitat (per a temperatures de fins a 240ºC). En no ser metàl·lic, ens permet també utilitzar-la en olles i cassoles antiadherents. Fàcil de guardar i d'utilitzar.
  • Vaporera silicona Lekue. Vaporera de silicona platinum de màxima qualitat amb dos nivells de cocció per preparar 2 aliments de forma simultània. La base de les seves vores assegura una perfecta adaptació a les olles de casa amb un diàmetre comprès entre 20 i 22 cm. Antiadherent i fàcil de netejar.
    {img}2015/09/965966204.jpeg{/img}
  • Vaporera silicona plegable. La seva gran capacitat permet la cocció d'aliments voluminosos. A més té nanses aïllants per a una major seguretat i ranures antidegoteig. Amb sistema de plec per a un emmagatzematge pràctic. Fàcil neteja i higiene.
  • Estoig Vapor Lekue. Estoig per cocció al vapor al forn o microones. Autèntica revolució culinària per la seva facilitat d'ús i rapidesa. Les últimes versions incorporen safata interior extraïble que garanteix el escorregut perfecte dels líquids durant la cocció. Utilitzat no només com a tècnica culinària en si, sinó per estalviar temps a la cuina del dia a dia (coccions que comencen al microones yterminan a la paella o foc tradicional). Higiènic, antiadherent i fàcil de netejar. Disponible en diverses mides (1-2 persones, 3-4 o 4-5)
  • Vaporera de bambú. Si t'agrada el tradicional, el teu és el cistell de bambú per cuinar al vapor, a l'estil oriental. Té dos compartiments i està disponible en diverses mides, fins i tot minis per dimsum. Per conservar, rentar amb un drap i sabó i deixar assecar a l'aire lliure.

4 Gadgets utilizats a la tècnica