Guardar Veure els 3 gadgets utilitzats

Com conservar adequadament una paellera

Compartir
Tècniques - Consells de manteniment

Com conservar adequadament una paellera

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ivan Correyero

Veure els 3 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Tant si són polides o esmaltades, les paelleres són un instrument bàsic a l'hora de realitzar bones paelles o fideuàs, ja que la seva forma ampla permet que l'arròs es reparteixi bé sobre tota la superfície i es cogui homogèniament.

No obstant això, al contrari que altres paelles i olles, aquestes paelleres no compten amb una superfície antiadherent, el que ens dóna una correcta difusió de la calor i ens ajuda a crear el clàssic "socarrat" o arròs torrat al fons, al més pur estil dels paellers valencians.

Aquesta absència de antiadherent comporta que sigui necessari el correcte manteniment de les paelleres perquè no s'oxidin i perquè ofereixin durant anys els mateixos excel·lents resultats del primer dia. Curar-les amb oli, rentar i assecar immediatament ...

En Gadgets & Cuina hem agrupat alguns consells de manteniment bàsics per fer-te més senzilla la tasca de mantenir la teva paella perfecta.

Com conservar adequadament una paella polida clàssica:

  1. Abans del primer ús bull en ella una mica d'aigua (el que també ajudarà a retirar l'etiqueta), renta amb sabó i sécala ràpidament (mai deixar assecar a l'aire lliure.
  2. Seguidament, impregna bé amb una mica d'oli tota la superfície. Si s'ha de cuinar, ja està llista; si s'ha de guardar, convé cobrir-la amb paper de cuina o bossa de plàstic i deixar-la en un lloc sec i resguardat.
  3. Aquesta peça només és apta per foc de gas i llenya. Si s'ha de ficar al forn, no sobrepassar 10 minuts ni 250ºC.
  4. Durant l'ús, totes les parts de la paellera s'escalfen (incloses les nanses), així que recomanem protegir les mans adequadament amb unes manyoples o guants de cuina.
  5. El producte no té antiadherent, amb la qual cosa es poden enganxar restes de menjar. Per netejar-la bé, combiene deixar-la en remull amb aigua i sabó i assecar-la ràpidament després de rentar-la.
  6. Després de cada ús unta bé la paella tant per dins com per fora amb oli i embolica-les amb paper de cuina i/o bossa de plàstic. Guarda en un lloc sec i resguardat.

Com conservar adequadament una paella o paella esmaltada:

  1. Abans del primer ús, bull una mica d'aigua calenta (el que també ajudarà a retirar l'etiqueta), renta amb sabó i sécala.
  2. Si s'ha de ficar al forn, no sobrepassis els 10 minuts ni els 250ºC.
  3. Durant l'ús, totes les parts de la paellera s'escalfen (incloses les nanses), pel que recomanem protegir les mans adequadament.
  4. Per netejar-la, no es recomana utilitzar fregalls durs.

3 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Consells de manteniment