Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Manteniment paelles antiadherents

Compartir
Tècniques - Consells de manteniment

Manteniment paelles antiadherents

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Xavi Gener

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Les paelles, cassoles, planxes i altres estris de cuina antiadherents incorporen un revestiment antiadherent sobre la seva superfície metàl·lica. Durant el procés de fabricació se'n apliquen diverses capes, que ens acaben proporcionant aquestes qualitats d'antiadherència i fàcil neteja tan apreciades a l'hora de cuinar.

Des Gadgets Cuina us proposem una sèrie de consells per allargar la vida i prestacions d'aquest revestiment antiadherent :

  • Escalfar de forma progressiva, sense allargar massa el temps sense cap aliment al seu interior. Sempre hem d'assolir una temperatura prèvia del recipient de cocció abans de dipositar l'aliment a cuinar, però el fet trobar-nos davant un estri de cuina antiadherent ens atorga cert marge de maniobra .
  • Utilitzar sempre estris de cuina de silicona o niló per manipular els aliments al seu interior. Per remenar, girar, voltejar o retirar els aliments és aconsellable utilitzar estris de cuina fets amb materials tous, encara que resistents a la calor, que no puguin ratllar la capa antiadherent.
  • En el mateix sentit del primer punt, refredar de forma progressiva després del seu ús. No cal passar immediatament sota l'aixeta per eliminar possibles restes adherides o cremats .
  • A l'hora de la neteja, recomanem deixar estovar en aigua durant una estona i després practicar una neteja suau amb les parts toves i esponjoses els fregalls , evitant en qualsevol cas rascar de forma intensa amb fregalls rugosos o de tipus "nanas".
  • Donada la facilitat i eficàcia d'aquest sistema de rentat, recomanem rentar a mà les paelles i estris de cuina antiadherents , evitant l'ús del rentaplats, donat el risc de cops amb altres estris al seu interior que acaben danyant la capa antiadherent .
  • Finalment , és important a l'hora de guardar-los, el fet d'evitar apilar altres estris metàl·lics sobre i en el seu interior, com poden ser olles , cassoles , escorredors, paelles , etc ... En aquest sentit , una bona pràctica és cobrir el seu interior amb un drap o tela protectora .

En resum, el revestiment antiadherent dels estris de cuina antiadherents és un bé molt preuat al que cal cuidar degudament si volem assegurar la seva durabilitat i eficiència originals .

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Consells de manteniment