Guardar Veure els 8 gadgets utilitzats

Pa de pagès casolà

Compartir
Receptes - Pa, pizza, pasta fresca

Pa de pagès casolà

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 01/2017

Martín de Luca. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

 • 750 gr de farina de força
 • 450 gr d'aigua
 • 14 gr de sal
 • 3 gr de llevat sec (o bé 8 gr de llevat fresc)
 • 150 gr masses mare (opcional)
 • 5 gr de sucre (o mel)

La recepta pas a pas

 1. Introduir tots els ingredients en el bol de la Kitchen, excepte la sal, i els amassem a la Kitchen amb el ganxo durant 3 min. a velocitat 2 i després pugem a velocitat 6 durant 10-15 min. Amassem fins que es desenvolupi el gluten, que serà quan la massa es desenganxi de les parets del bol. Si no tenim la Kitchen amassem manualment.  
 2. Transcorregut aquest temps hi afegim la sal i el sucre (fa que la massa agafi un color més daurat), i amassem durant 2 minuts més.
 3. Retirem la massa del bol i la bolegem (donar-li forma de bola) perquè agafi força.
 4. Deixem reposar la massa tapada amb un drap durant 1 hora, fins que dupliqui la seva grandària (primera fermentació).
 5. Agafem la massa ja fermentada i li treiem una mica de gas, estrenyent lleugerament amb les mans, per donar-li la segona fermentació fins que torni a duplicar la seva grandària.
 6. Agafem la massa i la dividim amb la cornalina en peces de 600 gr aprox. per donar-li forma. En aquest cas la bolejarem i donarem forma rodona intentant no aixafar-la massa per conservar el seu volum.
 7. Col·loquem la massa en el banetton o cistell per fermentar pa, prèviament enfarinat, perquè no s'enganxi i deixem reposar una hora més a temperatura ambient o fins que hagi duplicat la seva grandària. En el cas de voler coure el pa el mateix dia, és aconsellable reposar aquesta última fermentació a la nevera 24 hs per obtenir un millor sabor i desenvolupament de la massa.                                    
 8. Retirem la massa amb cura, girant-la, sobre la superfície on serà fornejada. Li fem uns talls amb el ganivet per masses a la part superior.                                  
 9. Courem a 220 º durant 45 minuts aprox. És important humitejar tant la massa com el forn, amb l'ajuda d'un vaporitzador, per obtenir una millor crosta.                                                    
 10. Passat aquest temps, retirem el pa del forn i el deixem refredar a temperatura ambient en una reixeta.  

8 Gadgets utilizats a la recepta: