Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Macarons de Mericakes

Compartir
Receptes - Pastisseria clàssica

Macarons de Mericakes

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 03/2014

Mericakes. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

Macarons per 25/30 unitats

 • 110 grams d'ametlla mòlta
 • 220 grams de sucre glas
 • 110 grams de clares d'ou envellides (la nit anterior, deixar a temperatura ambient tapades amb paper film tota la nit)
 • 50 grams de sucre granulat
 • 1 culleradeta de pasta de rosa (o una altra pasta pura)
 • colorants en gel vermell

La recepta pas a pas

 1. Barrejar la farina amb el sucre glas i passar-ho per un picador elèctric per eliminar grumolls (això evitarà tamisar 2 o 3 vegades després).
 2. Tamisar la barreja d'ametlla i sucre amb un colador de malla , i ajuda't amb el revers d'una cullera per desfer els possibles grumolls. Reservar.
 3. Amb ajuda de la Kitchen Aid batre les clares envellides a velocitat màxima. Quan comenci fer escuma, afegir el sucre i seguir batent a màxima velocitat fins a obtenir una merenga ferma, que en aixecar les varetes es formi un pic .
 4. En aquest moment és quan cal afegir el color i el sabor . La regla bàsica és no afegir res que canviï la textura de la merenga. Així què fora sucs, licors, melmelades i colorants líquids.
 5. Recomanem utilitzar amb fruites en pasta, molt més concentrades i amb molt poc sucre i colorants en gel , els mateixos que fem servir per tenyir el fondant.
 6. Afegir la culleradeta de pasta de rosa ( o de gerds, maduixetes del bosc, mora, préssec , etc ).
 7. Un cop posat el gust , tenyeix amb el color escollit.
 8. En el mateix bol on tenim la merenga, afegir una tercera part de la barreja d'ametlla i sucre. Amb ajuda d'una espàtula o llengua , barrejar amb moviments envoltants de baix a dalt. Quan aquest barrejat però encara es vegi algun grumito , afegir l'altra part i segueix treballant la massa amb l'espàtula ( si veus algun grumito , pots utilitzar l'espàtula per aixafar contra la paret del bol).
 9. Seguir barrejant fins que aquest tot integrat. Com la base dels macarons és una merenga i la merenga es compon d'aire, cal anar amb compte de barrejar suaument i de no fer-ho en excés, per no trencar aquest aire que conté la merenga i que la massa ens que liquida.
 10. El truc per saber quan aquesta llest , és aixecar l'espàtula amb massa , i que aquesta caigui en forma de cinta.
 11. Omplir amb la massa un màniga pastissera amb un broquet rodona llisa del n ° 10 i sobre un tapet per macarons o un silicona (els dos van igual de bé , però en un ja tenim les marques , pots fer-te una guia fent cercles de 4 cm de diàmetre i posant sota el tapet de silicona).
 12. Amb la màniga perpendicular al tapet , pressionar la màniga sense moure fins que es formi una bola gairebé de la mateixa mida que la plantilla del tapet ( sempre cal deixar un marge , perquè la massa s'expandeix). En el cas dels tapets per macarons , solen tenir dos cercles , el més petit és fins on has d'omplir de massa.
 13. Un cop emplenat tot el tapet , passar a una safata de forn i donar uns copets secs per treure les bombolles d'aire i ¡ a deixar assecar!
 14. La superfície de cada macaron ha d'estar sec, en cas contrari durant l'enfornat es agrietarán. I com saps quan aquesta sec? Doncs quan toquis la superfície amb el rovell del dit i la teva petjada no es quedi marcada a la massa.
 15. El temps d'assecat varia molt depenent de la temperatura ambient i de la humitat , així que el millor és anar fent la prova del dit. En un dia de calor s'assequen a 20 minuts , en un fred tota una nit. Recomano paciència extra en aquest pas. Si ja has arribat fins aquí, aguanta una mica més i deixa que s'assequin! ;)
 16. Preescalfar el forn a 150 º C per dalt i per baix i si tens opció de ventilador millor (farà que l'aire calent es reparteixi millor , i es faci tota la safata per igual) .Quan estigui calent posar la safata en la segona altura del forn , començant per baix , i els deixem 5 minuts.
 17. Passats aquests 5 minuts, obrir la porta del forn perquè surti el vapor, (en aquest punt ja ha de començar fer-se el peu del macaron, la part rugosa ) enfornar 5 minuts més. A partir dels 10 minuts de forn , et recomanem que vagis controlant cada minut. Depèn de cada forn i de la quantitat de macarons , estaran a punt en 11 minuts o en 14.
 18. Per saber si estan preparats , intenta aixecar una mica el macaron pel peu i si es desenganxa del tapet , aquesta llest, si per contra veus que encara s'enganxa molt o aquesta cru, el deixes un minut més, però no badis, en un minut més poden estar llestos.
 19. Deixar refredar fora del forn i no treure del tapet fins que no estiguin completament freds.
 20. Un cop freds, pots omplir amb ganaches, Suis buttercream, LeMond curd, confitures ...

consells:

 • Utilitzar ametlla mòlta crua, no torrada. Té menys grumolls i el sabor és més suau.
 • Per conservar-los, guardar en un Tupper a la nevera i treu-los almenys 1 hora abans de consumir-los. Els oots tenir fins a una setmana a la nevera.
 • Les clares poden ser naturals o pasteuritzades , el que tinguis a casa. Les clares s'envelleixen perquè perden aigua i la merenga resultant tingui més proteïna, de manera que tindrà més estabilitat i per tant menys possibilitats que se'ns baixi la massa.

2 Gadgets utilizats a la recepta: