Guardar Veure els 4 gadgets utilitzats

Conserva de Salsa de Tomàquet

Compartir
Receptes - Cuina de mercat

Conserva de Salsa de Tomàquet

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 09/2015

Maite Azkarate. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

  • 1kg de tomàquets madurs
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba gran
  • 1 fulla de llorer (opcional)
  • pebre negra
  • sal

La recepta pas a pas

  1. Escaldar un minut els tomàquets en aigua bullint, fent-los un tall en X. Passar a aigua freda i pelar.
  2. Piqueu el gra d'all i posar en una olla amb una mica d'oli a daurar. Afegiu-hi la ceba picada fina i ofegar fins que estigui ben tova i comenci a agafar color. Afegir en aquest moment els tomàquets pelats i tallats a trossos gruixuts. Afegir una fulla de llorer o l'herba desitjada, corregir de sal i pebre. Deixar cuinar la salsa a foc lent, donant voltes de tant en tant fins que tingui la consistència desitjada.
  3. Introduir aquesta salsa calenta en els pots Weck esterilitzats, deixant un dit d'aire. Tancar els pots amb la tapa i la goma i assegurar-los amb dos clips metàl·lics enfrontats.
  4. Disposar els pots de salsa a l'olla amb aigua bullint i una reixeta en el fons, deixant espai entre ells perquè l'aigua circuli lliurement. Un cop l'aigua comenci a bullir comptarem 20 minuts, traurem els pots a una tovallola, o una taula de fusta i deixarem refredar.
  5. Un cop freds els pots, podem treure els clips metàl·lics i comprovar el buit abans de guardar-los en un lloc fresc i sec, allunyat de canvis bruscos de temperatura.

4 Gadgets utilizats a la recepta: