Guardar

Angel food amb fruits vermells

Compartir
Receptes - Pastisseria clàssica

Angel food amb fruits vermells

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Recepta feta al taller de GadgetsCuina el 06/2013

Patty. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Ingredients

Per a un motlle de 25 cm (Entre parèntesis ingredients per a un motlle de 18 cm.)

  • 12 clares d'ou (9 clares)
  • 125 gr. farina tamisada (100 gr.)
  • 435 gr. sucre (200 gr.)
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de cremor tàrtar
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla

La recepta pas a pas

  1. Preescalfar el forn a 170 º.
  2. Batre les clares, a velocitat baixa, juntament amb el cremor tàrtar i la sal, durant un minut fins que el cremor tàrtar s'hagi dissolt totalment.
  3. Augmentar la velocitat de la batedora i continuar batent durant 2 o 3 minuts fins que les clares hagin muntat i aconseguim que es formin pics tous.
  4. Sense deixar de batre, baixar la velocitat i anar incorporant el sucre a cullerades, a una velocitat de 2 cullerades cada 15 segons. Les clares ara haurien de tenir un aspecte brillant.
  5. Aturar la batedora, i comprovar que les clares ara han d'estar fermes.
  6. Incorporar l'extracte de vainilla (i el d'ametlla) i continuar batent a velocitat mitjana durant 1 minut.
  7. Baixar la velocitat. Afegir una cullerada de farina, i continuar batent fins que no quedin rastres de farina. Repetir amb la resta de la farina fins que l'hàgim acabat. Les clares ara haurien de tenir un aspecte suau i esponjós.
  8. Utilitzant una espàtula passar la massa al motlle i assegurar-se que la massa quedi uniformement repartida i arribi bé a la base. Si volem allisar la superfície podem fer-ho, però no és important ja que aquesta part serà la base del cake.
  9. Enfornar durant 40 minuts, sense obrir la porta. Si la part superior aquesta dauradeta, i ja no apareix humida, tocar lleugerament. Si notem que està ferm, inserir un escuradents a prop del centre. Si aquest surt sec, el cake està llest. Si surt humit o amb trossets enganxats, programar el forn uns cinc minuts més i tornar a comprovar. Repetir aquest procés fins que el cake aquest completament fet. El procés d'horneado no hauria de durar més de 50 minuts.
  10. Amb molta cura retirar el motlle del forn. Donar-li la volta i deixar refredar durant almenys 1 hora.
  11. Passat aquest temps, passar-li un ganivet pels costats i per la vora del tub perquè es desenganxi el cake. Aquests motlles tenen la base desmotllable, així que li donarem la volta sobre un plat. El cake haurà refredar uns 45 minuts més sobre una reixeta fins que refredi totalment.
  12. Decorar amb nata montada i maduixes o fruits vermells.