Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Makis Fàcils amb Easy Sushi

Compartir
Tècniques - Com es fa?

Makis Fàcils amb Easy Sushi

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

Els makis són una de les elaboracions més internacionals de la cuina japonesa, i en aquest post us anem a ensenyar com aconseguir uns makis dignes de qualsevol Sushi Man sense moure'ns de casa.

Veurem el pas a pas del muntatge dels makis amb la màquina per a sushi Easy Sushi, que fa que l'enrotllat dels mateixos sigui molt més fàcil i regular.

  1. En primer lloc fixem la vareta amb film en un dels laterals de la màquina per a sushi oberta, veient que queda subjecta i deixant el film per sobre de la màquina de sushi.
  2. Hem de retallar una làmina d'alga nori perquè sigui uns 3 cm més llarga del que és la màquina per a sushi (20cm x 11cm aprox). Aquest pas és important, ja que si no és així tindrem massa alga en proporció a la quantitat d'arròs i de peix i ens serà més difícil tallar els makis.
    Col·locarem la làmina d'alga nori amb la cara brillant en contacte amb el film.
  3. Amb les mans humides dosifiquem l'arròs sobre l'alga, deixant només lliures d'arròs els 3 cm d'alga que sobresurten de la màquina. (Aquí tens la recepta de l'arròs per a sushi)

  4. És l'hora d'omplir el maki. Disposem els ingredients escollits al llarg de l'arròs en un dels costats, intentant que tingui un gruix uniforme. En aquest cas, hem triat salmó i wasabi.
  5. Tanquem la màquina per a sushi Easy Sushi.
  6. Amb una mà subjectem la màquina per a sushi i amb l'altra estirem de la vareta que hem fixat en primer lloc fins quedar-nos amb la vareta i el film a la mà.
  7. Obrim la màquina i traiem el rotllo de maki ja elaborat.
  8. Col·loquem el rotllo de maki amb el tancament de l'alga a la part inferior i esperem 5 minuts. Amb el pes del maki i la humitat residual de l'arròs l'alga s'enganxarà i el maki quedarà completament tancat.
  9. Tallarem els makis amb el ganivet sempre humit (podem netejar la fulla del ganivet amb un drap humit entre tall i tall) i realitzant moviments de vaivé (mai fent pressió amb el ganivet).
    És recomanable tallar els makis de dos en dos (podem tallar per la meitat i tallar les dues meitats alhora), així és més fàcil que mantinguin bé la forma.

    Bon profit!

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Com es fa?