Guardar Veure els 2 gadgets utilitzats

Com decorar motlles d'Ou de Pasqua

Compartir
Tècniques - Pastisseria decoració

Com decorar motlles d'Ou de Pasqua

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Maite Azkarate

Veure els 2 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

En aquest post anem a aprendre a decorar motlles per xocolata, veient diferents tècniques i acabats possibles.

  1. Un dels passos més importants és netejar bé el motlle que anem a utilitzar per modelar la nostra figura abans d'usar-lo.
    La xocolata és un material que es contagia de la textura del motlle on cristal·litza, i qualsevol partícula que estigui en el motlle quan ho omplim, quedarà enganxada a ell sense remei.
    Un cop net i sec el motlle, convé repassar les cavitats amb un paper humit en un alcohol neutre. Així eliminarem totes les restes (fins i tot la calç de l'aigua) i com a resultat obtindrem una figura més brillant i bonica.
  2. Arriba l'hora de decorar el motlle. En decorar ara, la decoració s'enganxarà a la xocolata quan omplim el motlle i quedarà fixa. Si decorem la peça un cop fora del motlle, quedarà pintada però en tocar la peça la pintura sortirà.

Podem utilitzar:

  • Pintures específiques per a xocolata. Aquestes pintures són a base de mantega de cacau, i abans d'utilitzar-les cal escalfar-les amb cura que no passin de 40ºC per fondre la mantega de cacau. Podem escalfar al bany maria o al microones, sempre a intervals curts de temps i baixa temperatura. Si anem a decorar diversos motlles convé mantenir la pintura al bany maria.
  • Pintures metal·litzades en esprai o en pols.
    Si utilitzem esprais per decorar xocolata hem de fixar-nos en què no tinguin aigua en la seva composició. L'aigua fa taques en la xocolata i ho pot espatllar.
    També podem fer una pintura metàl·lica casolana diluint colorant metàl·lic en pols amb alcohol de farmàcia. Es barreja fàcilment i l'alcohol s'evapora molt ràpid, quedant solament la pols metàl·lica enganxada al motlle i la decoració queda fixada. Si empolvorem el motlle amb la pols directament, en posar la xocolata es barreja i no s'aprecia la decoració.

Aquí us donem diverses alternatives i idees per decorar els vostres motlles:

  • Pintures en esprai. Tant si són pintures per xocolata o metal·litzades, podem aplicar l'esprai en el motlle, a certa distància perquè la pintura quedi ben difuminada.
  • Si tenim aerògraf, podem pintar amb ell tota la superfície o podem dosificar unes gotes de pintura o de colorant metàl·lic amb alcohol en el motlle i difuminar-les amb l'aerògraf al nostre gust, per crear esteles de color.
  • Amb un raspall untat en la pintura desitjada, podem esquitxar el motlle deixant-lo ple de gotetes de colors, quedant més gruixudes que si ho fem amb esprai, amb un toc més casolà.

  • També podem pintar el motlle a pinzellades, en aquest cas recomanem decoracions subtils ja que un motlle pintat en excés pot deixar de resultar atractiu.

Un cop decorat el motlle al nostre gust el deixarem assecar completament abans d'omplir-lo amb xocolata temperat. Així, l'alcohol de les pintures metal·litzades s'haurà evaporat i la mantega de les pintures de xocolata hi haurà cristal·litzat.

Si vols repassar la tècnica de temperar, revisa el nostre post sobre Com temperar xocolata amb Mycryo.

Ja podem elaborar la nostra figura de xocolata! Aquí tens un post amb el pas a pas per elaborar un Ou de Pasqua, en el qual pots veure la tècnica de modelat de figures en xocolata.

Anem per feina!

2 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Pastisseria decoració