Guardar Veure els 3 gadgets utilitzats

Xocolata plàstica: com guarnir i fer figures.

Compartir
Tècniques - Per a que serveix?

Xocolata plàstica: com guarnir i fer figures.

Guardar
. Cuiner/a de Gadgets&Cuina

Gadgets & Cuina

Veure els 3 gadgets utilitzats

La tècnica pas a pas

La xocolata plàstica és una barreja de xocolata amb glucosa molt fàcil de modelar. La xocolata plàstica es treballa d'una manera molt semblant al fondant i, per tant, és ideal en rebosteria per folrar pastissos o fer elements de decoració, com flors de xocolata, figures de personatges i ninots i petits detalls ornamentals.

Hi ha moltes persones a les que el sabor del fondant no els acaba d'agradar, la xocolata plàstica pot ser el millor aliat per acontentar la majoria dels vostres comensals ja que té tot el sabor de la xocolata i en el mercat trobem marques de gran qualitat.

Els colors de la xocolata plàstica:

De xocolata plàstica existeixen els tres colors bàsics: negre, amb llet i blanca, però també hi ha xocolates plàstics de colors com verd o vermell.

Podem utilitzar colorants alimentaris amb la xocolata plàstica?

La resposta és sí. A diferència de la xocolata habitual que necessita uns colorants molt específics, la xocolata plàstica absorbeix perfectament els colorants que utilitzem per tintar el fondant o altres pastes. Es recomana tenyir la xocolata plàstica blanca, però si volem aconseguir un color fosc podem afegir una mica de colorant a la xocolata plàstica negre o marró .

Com s'utilitza la xocolata plàstica?

La xocolata plàstica es treballa d'una manera semblant al fondant i amb les mateixes eines (consulteu post sobre "Com treballar el fondant ") .
La xocolata plàstica té més consistència que el fondant amb el que ens permetrà fer figures petites de decoració d'una manera més fàcil. A continuació us donem els passos per folrar pastissos i com fer una rosa amb xocolata plàstica.

Com folrar pastissos amb xocolata plàstica?

  1. Per folrar pastissos amb xocolata plàstica es recomana afegir una mica de fondant i fer una barreja (70% xocolata plàstic, 30% fondant). Aquesta barreja ens ajudarà a donar-li més elasticitat a la xocolata plàstica.


  2. Començarem estirant la massa de xocolata plàstica , prèviament masajeada , amb un corró de PME (mai de fusta ). Quan tinguem estirat el diàmetre de massa que necessitem per folrar el pastís a un gruix d'uns 5/6 mm procedim a folrar el pastís. Sempre folrem començant per la part superior del pastís fent moviments de dreta -esquerra i cap amunt , d'aquesta manera no carregarem de pes la part inferior i aconseguirem treballar d'una manera uniforme la massa.


  3. Igualem la xocolata plàstica amb dos allisadors de fondant. Un a cada mà , per poder capgirar tota el pastís sense deixar marques.


  4. Retallem la xocolata plàstica que sobra per la part inferior amb una esteca de fondant. Ens facilitarà molt la feina utilitzar un suport giratori per a pastissos, ja que perquè quedi un folrat perfecte cal treure l'excés de xocolata que s'acumula a la part inferior del pastís d'un sol tall.

Com fer una rosa amb xocolata plàstica?

Per fer figures amb xocolata plàstica no cal barrejar-ho amb fondant, perquè justament en aquest cas ens interessarà treballar amb una massa més consistent per poder fer petits detalls de decoració. La xocolata plàstica és ideal per fer petits ornaments i figures , especialment flors . Aquí us posem els passos per fer una rosa de xocolata plàstica :

  1. Estirem amb un corró de silicona petit un tros de xocolata plàstica fins a aconseguir un gruix d'uns 5 mm. Retallem amb els quatre talladors de fondant rosa.


  2. Posem les figures retallades amb forma de pètals sobre una base o suport tou, tipus esponja i amb una esteca per fer coixí corbats modelem els pètals de rosa.


  3. Amb un trosset de xocolata plàstica fem una boleta amb forma de con i anem col · locant en direcció de les agulles del rellotge les figures dels pètals . Es peguessin amb facilitat sense necessitat d'utilitzar cola. Començant per la més petita , fins a la més gran. Amb els pètals de la part més externa de la rosa podem marcar una mica les puntes.

3 Gadgets utilizats a la tècnica

Més tècniques de Per a que serveix?

Tècnica

Cuina al Buit a casa

Guardar